For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Polityka Prywatności

wersja na dzień 10.07.2018

Szanowny Użytkowniku,

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania Twoich danych osobowych. Ten dokument jest zgodny z obowiązującymi przepisami prawa, w tym także Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanym w skrócie RODO.

1. Administrator Danych Osobowych

Administratorem Danych Osobowych, które są przetwarzane i wykorzystywane przez portal streetraven.pl jest firma: Lexelim Tax & Office Sp. z o.o. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa. NIP 7010615161, REGON 365432975.

2. Dane, które są gromadzone

  1. 2.1.  CookiesStrona streetraven.pl wykorzystuje ciasteczka Cookies. Są one wysyłane przez Twoją przeglądarkę i mogą stanowić dane osobowe. Umożliwiają identyfikację Twojego oprogramowania, w tym przeglądarki internetowej, dzięki czemu możemy lepiej wyświetlać skierowane do Ciebie treści. Cookies mogą być tymczasowe lub trwałe i zawierają nazwę domeny, z której pochodzą, ich czas przechowywania i Twoją aktywność na stronie. Ustawienia plików Cookies możesz zmienić samodzielnie w ustawieniach Twojej przeglądarki internetowej. My nie jesteśmy w stanie wykonać tego za Ciebie. Jeśli nie chcesz, byśmy gromadzili pliki Cookies, zmień ustawienia lub wyjdź ze strony streetraven.pl. Pliki Cookies dzielą się na:• niezbędne,
    • funkcjonalne,
    • wydajnościowe, • reklamowe.Zablokowanie wszystkich jest równoważne z brakiem możliwości skorzystania z serwisu.
  2. 2.2.  RejestracjaKorzystanie z pełnej funkcjonalności strony wymaga jednorazowej rejestracji i logowania przy każdym odwiedzeniu witryny i wyczyszczeniu plików Cookies. W trakcie rejestracji podajesz dobrowolnie dane w postaci:
    • imienia,
    • numeru telefonu,
    • adresu mailowego.

Dane te mogą być widoczne dla innych użytkowników portalu. W ten sposób zapewniamy Ci możliwość korzystania z funkcjonalności strony, w tym także z formularza kontaktowego. Rejestracja jest także możliwa poprzez wykorzystanie portali: Facebook i Google+. Wybierając tę opcję, prosimy o zaznajomienie się się z odpowiednimi Politykami Prywatności wyżej wymienionych witryn.

  1. 2.3.  KomentowaniePod naszymi wpisami na blogu możesz pozostawić komentarz. Decydując się na skorzystanie z tej funkcjonalności, zgadzasz się na zbieranie przez nas danych, takich jak: Twój adres mailowy oraz numer IP, który jest powiązany z Twoją lokalizacją.
  2. 2.4.  NewsletterDecydując się na subskrypcję newslettera, wyrażasz zgodę na gromadzenie i wykorzystywanie Twojego adresu mailowego i imienia do celów marketingowych, polegających na cyklicznym wysyłaniu powiadomień o nowych ofertach lub wydarzeniach.
  3. 2.5.  Korzystanie z funkcjonalności sprzedażyPodczas publikowania oferty sprzedaży przedmiotu, załączane przez Ciebie zdjęcia mogą być otagowane i zawierać Twoje dane osobowe, takie jak imię i nazwisko czy lokalizacja wykonania fotografii. Zwróć uwagę, by załączane przez Ciebie zdjęcie były pozbawione takich danych. Nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie takich danych osobowych przez podmioty trzecie.
  4. 2.6.  Formularze kontaktoweStrona streetraven.pl ma możliwość wysyłania krótkich wiadomości do innych użytkowników poprzez formularze kontaktowe. Wszystkie dane osobowe, które zostaną przesłane w ten sposób są widoczne zarówno dla Ciebie, jak i odbiorcy wiadomości, a także dla administratora strony streetraven.pl.W przypadku wysyłania wiadomości poprzez formularz kontaktowy do nas dobrowolnie podajesz wszystkie dane osobowe, które umożliwiają nam Twoją identyfikację i rzetelne odpowiedzenie na wszystkie zadane przez Ciebie pytania.

3. Wykorzystanie danych osobowych

  1. 3.1.  Analiza i statystykiWykorzystujemy zebrane przez nas dane osobowe do przeprowadzenia analizy i statystyk, które pozwalają nam zbadać ruch na stronie, zainteresowanie oferowanymi usługami i produktami. Wykorzystujemy narzędzia analityczne Google Analytics.
  2. 3.2.  Zapewnienie odpowiedniego poziomu usługPrzetwarzamy Twoje dane osobowe w celu zapewnienia Ci jak najwyższego poziomu świadczonych usług. Nie przechowujemy Twoich danych dłużej, niż jest to konieczne w celu zapewnienia Ci maksymalnego zadowolenia z portalu streetraven.pl. Dane osobowe, które od

Ciebie zbieramy są niezbędnym minimum do świadczenia usług wystawiania ogłoszeń sprzedaży i nie będą wykorzystywane w innych celach bez Twojej zgody.

  1. Stosowane technologieUżywamy najnowocześniejszych zabezpieczeń serwerów, na których gromadzone są Twoje dane osobowe. Stosujemy szyfrowanie SSL, by osoby niepowołane nie miały do nich dostępu. Baza danych także posiada odpowiednie zabezpieczenie. O wszystkie usługi i o bezpieczeństwo naszych baz danych dba profesjonalna firma hostingowa, z którą mamy podpisaną umowę o powierzeniu Twoich danych osobowych.
  2. Przekazanie danych osobom trzecimTwoje dane osobowe mogą zostać przekazane osobom trzecim, które są:• naszymi współpracownikami lub pracownikami,
    • firmami trzecimi zajmującymi się naszymi systemami informatycznymi, wszczególności bazami danych,
    • osobami zainteresowanymi Twoją ofertą, którym możemy przekazać Twój numer telefonu lub adres mailowy.Każdy z podmiotów jest zobowiązany do dostarczenia odpowiedniego oświadczenia o ochronie powierzonych danych osobowych. Stosujemy także zabezpieczenie, które uniemożliwia automatom pobranie Twoich danych osobowych wprost z ogłoszenia.
  3. Czas przechowywania danych osobowychCzas przechowywania gromadzonych danych osobowych jest różny i wynosi:
    • dla plików Cookies – do 50 miesięcy,
    • dane przy komentarzach na blogu – do momentu ich usunięcia przez Ciebie,
    • dane podane przy rejestracji – do momentu usunięcia przez Ciebie konta wserwisie,
    • dane podane przy subskrypcji do newslettera – do momentu wypisania się przezCiebie z newslettera,
    • dane podane przez Ciebie w celu kontaktu z nami przez formularz kontaktowy –do momentu udzielenia Ci pełnej i wyczerpującej odpowiedzi.Zastrzegamy sobie prawo do przetwarzania Twoich danych osobowych, nawet po cofnięciu wyrażonych przez Ciebie zgód przy sytuacjach sporów sądowych lub jeśli przepisy prawa obligują nas do ich gromadzenia.
  4. Twoje prawa związane z przetwarzaniem przez nas danych osobowychPamiętaj, że wszystkie dane osobowe podajesz dobrowolnie. Masz prawo w każdej chwili do:
  • zmiany swoich danych osobowych,
  • ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  • całkowitego usunięcia danych osobowych,
  • przeniesienia danych osobowych do innych podmiotów,
  • dostępu do swoich danych osobowych,
  • wyrażenia braku zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych,
  • odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych.Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości lub uwagi, masz prawo także wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych.

8. Pytania i uwagi

Niniejsza Polityka Prywatności jest aktualna od dnia 10.07.2018 do dzisiaj. Dokument może zmieniać się wraz z rozwojem serwisu. Prosimy o regularne odwiedziny naszej strony w celu sprawdzenia, czy pojawiły się uaktualnienia lub zmiany Polityki Prywatności. W przypadku jakichkolwiek pytań lub uwag zapraszamy do kontaktu mailowego: kontakt@streetraven.pl.

Ostatnie porady na blogu

Meble IKEA – co sprawia, że sprzedają się tak dobrze?

Meble IKEA – co sprawia, że sprzedają się tak dobrze?

Osoby, które w zeszłym roku odwiedziły sklep IKEA, liczone są już w milionach, a zyski z tych wizyt w miliardach. Żadnej sieci meblowej w Po...

Czy opłaca się odnawiać używane meble?

Czy opłaca się odnawiać używane meble?

Stara komoda czy szafa wcale nie musi skończyć w najdalszym zakątku piwnicy lub strychu. Wręcz przeciwnie. Używane meble pokryte pajęczyną c...

Jak tanio odnowić wynajmowane mieszkanie?

Jak tanio odnowić wynajmowane mieszkanie?

Mieszkanie powinno być miejscem, do którego chce się wracać i można odpocząć po ciężkim dniu. Często jednak osoby, które decydują się na jeg...